X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Flecaïnide

Flecaïnide is een hartritme-normaliserend middel uit de groep van de zogeheten klasse 1C anti-aritmica (natriumkanaalblokkers). Flecaïnide laat het hart langzamer en regelmatiger kloppen, door de prikkelgeleiding in de zenuwen te vertragen en de prikkelbaarheid van de hartspier te verminderen. Het middel wordt voorgeschreven bij hartritmestoornissen (zoals boezemfibrilleren) en ook om ritmestoornissen te voorkomen.

Flecaïnide en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee flecaïnide in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van flecaïnide deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Flecaïnide en het enzym CYP2D6

Flecaïnide wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van flecaïnide van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met flecaïnide.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »

Ook bekend als

Flecaïnide-acetaat, Tambocor, Flecainide, CCRIS 313, Flecaine, Flecainida, Flecainidum, Almarytm, Apocard, Apo-flecainide, Auro-flecainide
logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu