X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Lornoxicam

Lornoxicam is een pijnstillend middel dat behoort tot de groep van NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers). Lornoxicam werkt niet alleen pijnstillend, maar ook koortsverlagend en ontstekingsremmend. Lornoxicam wordt onder meer voorgeschreven bij artrose (versleten gewrichten), ischias, reumatoïde artritis en andere ontstekingsziekten.

Lornoxicam is in Nederland, Zwitserland en Frankrijk niet geregistreerd. In veel andere landen wordt lornoxicam wel gebruikt.

Lornoxicam en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee lornoxicam in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van lornoxicam deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Lornoxicam en het enzym CYP2C9

Lornoxicam wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2C9. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de effectiviteit van lornoxicam van persoon tot persoon kan verschillen, evenals de kans op bijwerkingen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met lornoxicam.

Aanbevelingen voor lornoxicam in relatie tot CYP2C9 zijn op dit moment nog niet geïmplementeerd door de KNMP, maar een update wordt spoedig verwacht.

Meer lezen over CYP2C9-enzym »

Ook bekend als

Xefo, Chlortenoxicam, Taigalor, Acabel, Bosporon
logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu