X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

PEG-interferon en ribavirine

Een behandeling met PEG-interferon in combinatie met ribavirine wordt gebruikt voor de behandeling van hepatitis C. Met de komst van een nieuwe groep medicijnen, de zogeheten DAA’s (Direct Acting Antivirals), is het gebruik van interferon overigens afgenomen.

PEG-interferon en ribavirine en het nut van DNA-analyse

De effectiviteit van een combinatiebehandeling met PEG-interferon en ribavirine varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van PEG-interferon en ribavirine deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

PEG-interferon en ribavirine en het IL28B gen

De individuele kans op een succesvolle combinatiebehandeling met PEG-interferon en ribavirine kan deels worden verklaard door genetische verschillen.

Zo is bekend dat mutaties in het IL28B-gen mede verantwoordelijk kunnen zijn. Het IL28B-gen is namelijk betrokken bij de immuunrespons tegen bepaalde virussen waaronder hepatitis C. Bij IL28B positiviteit is de kans op een succesvolle behandeling aanmerkelijk kleiner dan bij IL28B-negativiteit.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een combinatiebehandeling met PEG-interferon en ribavirine.

Meer lezen over IL28B »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.