X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 28 februari.

Propafenon

Propafenon is een hartritme-normaliserend middel uit de groep van de zogeheten klasse 1C anti-aritmica (natriumkanaalblokkers). Propafenon laat het hart langzamer en regelmatiger kloppen, door de prikkelgeleiding in de zenuwen te vertragen en de prikkelbaarheid van de hartspier te verminderen. Het middel wordt voorgeschreven bij hartritmestoornissen (zoals boezemfibrilleren) en ook om ritmestoornissen te voorkomen.

Propafenon en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee propafenon in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van propafenon deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Propafenon en het enzym CYP2D6

Propafenon wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van propafenon van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met propafenon.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis DNA-test demo aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DNA-TEST DEMO

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.