X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 28 februari.

Tegafur

Tegafur zelf is een niet werkzaam middel dat door het lichaam omgezet wordt in het wel werkzame fluorouracil. Fluorouracil is een zogeheten cytostaticum; het remt de celgroei en celdeling. Tegafur wordt ingezet bij de behandeling van gevorderde maagkanker, meestal in combinatie met gimeracil en oteracil. Gimeracil vertraagt de afbraak van fluorouracil, waardoor het langer werkt. Oteracil zorgt er voor dat er minder bijwerkingen optreden.

Tegafur en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee tegafur in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van tegafur deels te voorspellen op basis van je genen. DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Tegafur en het enzym DPD

Tegafur wordt, na omzetting tot de werkzame component fluorouracil, in belangrijke mate verwerkt door het enzym DPD. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van tegafur van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met tegafur.

Meer lezen over DPD-enzym »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis DNA-test demo aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DNA-TEST DEMO

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.