X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Atomoxetine

Atomoxetine is een zeer selectieve noradrenaline heropnameremmer. Atomoxetine regelt de hoeveelheid noradrenaline in de hersenen. Noradrenaline is een natuurlijk voorkomende stof die een rol speelt bij het vasthouden van de aandacht. Atomoxetine wordt daarom voorgeschreven bij ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Atomoxetine en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee atomoxetine in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van atomoxetine deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Atomoxetine en het enzym CYP2D6

Atomoxetine wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van atomoxetine van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met atomoxetine.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »
logo iGene

© Copyright 2020 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu