X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Fenprocoumon

Fenprocoumon is een coumarine-achtig antistollingsmiddel dat behoort tot de zogeheten vitamine K antagonisten. Deze middelen zorgen ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert, waardoor de kans op trombose afneemt. Fenprocoumon wordt voorgeschreven na een hartinfarct, na een beroerte of TIA, bij trombose en bij hartritmestoornissen.

Fenprocoumon en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee fenprocoumon in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van fenprocoumon deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Fenprocoumon en de enzymen VKORC1 en CYP2C9

Fenprocoumon wordt in het lichaam voornamelijk verwerkt door de enzymen VKORC1 en CYP2C9. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van deze enzymen behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van fenprocoumon van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot de effectiviteit van de behandeling, het aanpassen van de dosering of voor een frequentere controle door de trombosedienst.

Meer lezen over VKORC1 / CYP2C9 en bloedverdunners »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.