X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 28 februari.

Venlafaxine

Venlafaxine is een antidepressivum dat behoort tot de zogeheten serotonine-noradrenaline heropnameremmers (SNRI’s). SNRI’s remmen de heropname van de neurotransmitters serotonine en noradrenaline in de hersenen. Ze zijn nauw verwant aan de zogeheten SSRI’s, die echter alleen de heropname van serotonine remmen. Venlafaxine wordt voorgeschreven bij depressiviteit, angststoornissen, zenuwpijn en opvliegers tijdens de overgang.

Venlafaxine en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee venlafaxine in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van venlafaxine deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Venlafaxine en het enzym CYP2D6

Venlafaxine wordt in het lichaam voornamelijk verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van venlafaxine van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met venlafaxine.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis DNA-test demo aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DNA-TEST DEMO

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.