X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

"ik was meteen enthousiast"

interview met Eric Schut
Eric Schut

Erik Schut is klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog en geeft les aan therapeuten, artsen en psychologen. In zijn praktijk behandelt en begeleidt hij mensen met chronische, onbegrepen klachten.  Erik maakt sinds begin 2022 gebruik van het iGenius dashboard.

een stuk makkelijker om gericht te behandelen

Op zoek naar meer duiding

Erik: In mijn praktijk heb ik vooral te maken met mensen die chronische, onbegrepen klachten hebben. Ik was al een tijd op zoek naar een gevalideerde test die meer duiding zou kunnen geven over de onderliggende oorzaken van bepaalde klachten.

Genetica is hierin heel interessant en epigenetica nog interessanter. Via via ben ik met iGene in contact gekomen en ik was meteen enthousiast.

DNA-test laat de zwakke schakel zien

De toegevoegde waarde die DNA-testen in mijn praktijk heeft, is dat het de zwakke plekken laat zien. Dit, in combinatie met de klachten waar iemand mee komt, maakt het een stuk makkelijker om gericht te behandelen.

Voordat ik DNA-testen in mijn praktijk gebruikte, had ik vaak verschillende methodes nodig om iemand van zijn klachten te helpen. Je zet dan meerdere dingen tegelijk in, omdat de oorzaak niet goed te achterhalen is. De informatie uit het DNA zorgt ervoor dat ik als therapeut sneller inzicht heb in de oorzaak van klachten en daarmee ook gerichter kan behandelen. 

Ik zie waar methylatieproblemen zitten of zwakke plekken in het immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat ik als therapeut mijn cliënt gerichter kan behandelen. Maar het is voor de cliënt ook heel fijn om te zien en te weten waar de zwakke plekken zitten.

metabolisme gsta1
kennis van DNA

Kennis van DNA motiveert

Letterlijk zien waar de zwakke plekken zitten, motiveert mensen om hier iets aan te doen. Ik merk dit dagelijks in mijn praktijk. Het is nu zelfs zo dat cliënten bij mij komen, omdat ze weten dat ik met DNA-testen werk. 

Inmiddels heb ik het afgelopen jaar al 100 keer een DNA-test ingezet. 
Ik hoop dan ook dat veel meer therapeuten gebruik gaan maken van de kennis van DNA, om hun cliënten zo nog beter te kunnen helpen.

Bekijk hieronder ook het webinar waarin Erik vertelt over zijn praktijkervaring met het iGenius DNA-Dashboard.

youtube-preview

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu