X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

"De DNA-test geeft richting aan de therapie"

Saskia de Bruin
Saskia de Bruin

Saskia de Bruin is specialist ouderengeneeskunde en heeft daarnaast ook haar eigen praktijk (Hormoonpraktijk Heel Jezelf) als orthomoleculair therapeut. Ze behandelt vooral vrouwen met hormonale klachten. De iGene DNA-testen zijn een goede ondersteuning. “De DNA-test geeft veel richting aan de therapie.”

Ik kan cliënten dan ook veel beter uitleggen wat er aan de hand is

Gerichter advies geven

"Orthomoleculaire therapie is heel breed, er zijn veel factoren die met elkaar samenhangen. Ik werk met name met vrouwen met hormonale klachten, maar ook cliënten met een burn-out, chronische vermoeidheid, kanker of hart- en vaatziekten. Je kan vaak veel dingen bedenken die zouden kunnen werken. Maar door de DNA-test te gebruiken, kun je veel gerichter advies geven.

Je begrijpt dan waar de zwakke plekken zitten en aan welke knopjes je kunt draaien. Ik kan cliënten dan ook veel beter uitleggen wat er aan de hand is en hoe de behandeling werkt. Dat vind ik echt heel fijn."

Nieuwsgierig naar DNA

Via de orthomoleculaire opleiding kwam ik in aanraking met DNA door het boek ‘dirty genes’. Ik raakte gefascineerd en ging op onderzoek uit. Zo kwam ik uiteindelijk bij iGene terecht”. Als proef heeft Saskia een DNA-test gedaan bij haar dochter, die al lange tijd worstelde met onverklaarbare migraine. Er kwamen veel interessante resultaten uit de DNA-analyse waar ze meer over wilde weten. “Bij de trainingsdagen van iGene leerde ik meer over het interpreteren van de resultaten en hoe je dit kunt vertalen naar een behandeling. Sindsdien ben ik iGene Certified Professional.

Dirty Genes
DNA informatie

Een specifiek behandelplan

"Onlangs had ik een cliënt die net was behandeld en hersteld van borstkanker. Ze wilde graag alles doen om gezond te blijven. Ze stond open voor DNA-onderzoek. Hier kwamen een aantal interessante resultaten aan het licht, zoals een vertraagde afbraak van oestrogenen en problemen met de detoxificatie. Met deze kennis konden we een specifiek behandelplan maken. Je weet nooit zeker of dit in haar geval werkt, maar ze voelde zich er wel veel beter bij. Ze had vertrouwen dat dit haar ging helpen."

Niet voor iedereen

"De DNA-test zet ik niet standaard in bij mijn cliënten. Ik vind het belangrijk om eerst een uitgebreide intake te hebben om een duidelijk beeld te krijgen van de problemen. Afhankelijk van de klachten raad ik een DNA-test aan. Niet iedereen staat open voor een DNA-test. Sommige mensen worden bijvoorbeeld gestrest van het idee dat er mogelijke gevoeligheden of een bepaalde genetische aanleg uit de test komt. Het werkt vooral als cliënten het zelf ook leuk en interessant vinden om deze informatie positief in te zetten voor je gezondheid."

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu