X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 30 november

Azathioprine

Azathioprine is een immuun-suppressivum; een geneesmiddel dat de werking van het afweersysteem remt. Het behoort tot de geneesmiddelen uit de zogeheten thiopurine-groep. Azathioprine wordt voorgeschreven om afstoting na orgaantransplantatie te voorkomen, bij ontstekingsziekten (zoals bepaalde darmziekten, reumatoïde artritis, ernstige huidontsteking en lupus erythematodes), bij leverontsteking, bij de bloedstollingsziekte ITP en bij ernstige vormen van bloedarmoede.

Azathioprine en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee azathioprine in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van azathioprine deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Azathioprine en het enzym TPMT

Azathioprine wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym TPMT. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van azathioprine van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met azathioprine.

Meer lezen over TPMT-enzym »

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu