X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Carbamazepine (Aziaten en EUR)

Carbamazepine is een anti-epilepticum uit de groep van de zogeheten natriumkanaalblokkers. Het middel brengt overprikkelde zenuwen in de hersenen tot rust door de informatieoverdracht via de zenuwen te beïnvloeden. Carbamazepine wordt voorgeschreven bij epilepsie, manische depressiviteit, zenuwpijn, waterdiabetes en alcoholontwenning. De kans op bijwerkingen als gevolg van een behandeling met carbamazepine, varieert per individu.

Carbamazepine en het nut van DNA-analyse

De kans op bijwerkingen als gevolg van een behandeling met carbamazepine, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van carbamazepine deels te voorspellen op basis van je genen.

Een preventieve farmacogenetische DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Ook bekend als

Carbamazepen, Carbamazepin, Carbamazepina, Carbamazépine, Carbamazepinum, Carbatrol, CBZ, Actebral, Anleptic, Biston, Carbamat, Neurotop, Tegretol, TEGretol Chewtabs, TEGretol-CR, TEGretol-XR, Teril, Timonil, Versitol, Versizur
logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu